понеділок, 23 листопада 2015 16:59

Влада має узаконити енергетичну блокаду Криму - експерт

Влада має узаконити енергетичну блокаду Криму - експерт
У Чаплинці на Херсонщині підірвали електроопори

Українська влада має допомогти активістам енергетичної блокади Криму у законодавчому полі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Маслак.

"Україна має запровадити всебічну блокаду Криму. Аморально постачати електроенергію для окупаційної влади і силових структур, які так чи інакше нею користуються. Україна не повинна сприяти економічній стабільності на цій території. Влада має допомагати активістам, які блокують, у законодавчому полі. Крім того, блокада відкрила ще одну проблему - контроль російських і проросійських олігархів над енергетичною системою України. Це створює стратегічні загрози. Люди, які пов'язані з цими олігархами, роблять заяви про шкідливість блокади. Російський олігархат завдяки присутності в українській економіці має великі лобістські можливості. Отже влада повинна прийняти рішення про витіснення з енергетичного ринку України власників, пов'язаних з країною-агресором", - сказав політолог.

На думку експерта, якщо влада наважиться силою розблокувати енергопостачання до Криму, понизить свою легітимність в очах українців.

"Це може призвести до загострення революційної ситуації. І невідомо, хто цим скористається. Якщо влади підтримає блокаду, ситуація ввійде в законне русло. Це підвищить рівень довіри до неї. Понизить напругу всередині українського суспільства.
У Криму є люди, які завжди підтримували Росію, і свого антиукраїнського ставлення через блокаду не змінять. Ті, що за Україну, а це переважно кримські татари і частина українців, підтримують блокаду і самі її ініціювали. Більшості кримчан все-одно з ким бути, хоч з Туреччиною. Для них головне, щоб була економічна стабільність. І якщо блокада вдарить по їхнім гаманцям, можливо, вони задумаються, що окупація - не найкращий варіант для Криму", - вважає Олександр Маслак.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав терміново провести ремонт ліній електропередач у Херсонській області, через які здійснюється постачання електроенергії до Криму.

Зараз ви читаєте новину «Влада має узаконити енергетичну блокаду Криму - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути