четвер, 26 січня 2017 09:07

Визначили три країни, в яких найдешевше жити

Визначили три країни, в яких найдешевше жити

Україна потрапила до трійки лідерів з найнижчою вартістю житття. Дешевше, ніж у нас, жити лише в Єгипті та Індії. Найдорожче життя в Гамільтоні, що на Бермудах.

Експерти рейтингу Cost of Living Index 2017 зазначають, що життя в Україні на 66% дешевше, ніж у США, плата за житло нижча на 77%. Як свідчать наведені середні ціни, в Україні можна поїсти в кафе й за 100 грн (у США — за $12,36, це 358 грн).

У нас літр молока коштуватиме 15 грн (у США — $0,89 або майже 26 грн), хліб — 8 грн ($2,55 за півкілограма або 74 грн), десяток яєць — 25 грн ($2,66 або 77 грн), кілограм м'яса — 91 грн ($11,61 або 337 грн).

Квиток у нашому міському транспорті коштує в середньому 4 грн (у США — $2,25). Винайняти квартиру в центрі міста можна за приблизно 7,6 тис. грн ($1182), а якщо далі від центру — то за 4,6 тис. грн ($905). Середня зарплата в нашій країні — 5283 грн на місяць (в США — $2881), повідомляє видання "Експрес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підготував наказ про стіну на кордоні з Мексикою

"У нас країна низьких заробітків і низьких цін, — каже завідувачка відділу рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько. - В останні роки дедалі більше уваги концентрують на тому, що заробітки в Україні низькі, як і раніше, а от ціни прирівнюють до багатших країн. І все ж рейтинг вказує на те, що середня вартість проживання всередині країни для середньостатистичної людини досить низька".

Зараз ви читаєте новину «Визначили три країни, в яких найдешевше жити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути