вівторок, 03 вересня 2013 18:03

Витік зараженої води на "Фукусімі" виходить з-під контролю

Витік зараженої води на "Фукусімі" виходить з-під контролю
Фото: mn.ru

Витікання радіоактивної води на японській АЕС " Фукусіма -1" все менше піддаються контролю, заявив в інтерв'ю Бі -бі -сі заступник голови комісії з атомної енергії Японії Тацухіро Сузукі.

Раніше влада Японії повідомила про намір інвестувати 473 млн доларів у будівництво підземної крижаної стіни навколо ядерних реакторів АЕС. За словами Сузукі, створити крижану стіну під пошкодженим реактором для зупинки витоків зараженої води в грунт буде непросто, і в майбутньому необхідно знайти якесь довгострокове рішення. В даний час для охолодження реакторів закачується вода, однак зберігати утворювану в результаті радіоактивну воду у великих кількостях власник АЕС, компанія TEPCO, не в змозі.

Для створення крижаної стіни глибиною 30 м в грунті навколо реакторів прокладуть тонкі труби , через які буде подаватися охолоджуюча речовина температурою -40 градусів Цельсія. Подібна технологія " вічної мерзлоти " зазвичай використовується для того, щоб блокувати витік води у затоплюваних ділянках транспортних тунелів. Завершити будівництво крижаної стіни навколо реакторів " Фукусіми -1 " планується до березня 2015 року.

У 2011 році в результаті землетрусу і цунамі були зруйновані системи охолодження реакторів. В останні тижні було зафіксовано кілька витоків зараженої води з резервуарів, після чого уряд прийняв рішення втрутитися у ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Витік зараженої води на "Фукусімі" виходить з-під контролю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути