четвер, 14 квітня 2016 00:39

Віталій Касько прокоментував ситуацію із квартирами

Віталій Касько прокоментував ситуацію із квартирами
112.ua

Екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько на своїй сторінці у Facebook розповів про квартири, через які його переслідує Генпрокуратура і пояснив, що робить це, аби "уникнути спекуляцій".

"Я працював в органах прокуратури з 1998 року, куди був направлений по розподілу після закінчення університету. У 2002 році мене запросили на роботу до Генеральної прокуратури України. У зв'язку з переїздом зі Львова до Києва мені та моїй мамі міська влада – наголошую, що не ГПУ – виділила однокімнатну квартиру, жила площа якої становила близько 19 кв.м. В подальшому моя мама приватизували це житло. У 2005 я звільнився з ГПУ, на той час не маючи перспектив для професійного росту там. Після звільнення працював адвокатом", – пише Касько.

У 2007 році ГПУ запросила його повернутися, але уже на посаду начальника управління. У 2008 році ГПУ, за словами Каська, ініціювало йому виділення трикімнатної квартири.

"Це було перше і єдине службове житло, яке я отримував. Для отримання цього житла я надавав ГПУ ту інформацію і у тій формі, як це вимагалися профільним управлінням. В тому числі довідку ЖЕКу про склад сім'ї, інформацією з якої спекулює ГПУ", – повідомляє Касько.

Також він зазначив, що після призначення Пшонки Генеральним прокурором одразу звільнився з органів прокуратури, а отримана трикімнатна квартира була ним приватизована.

"Мені б дуже хотілося поділитися усіма документами, які підтверджують правдивість моїх слів, але я не можу слідувати хибним шляхом ГПУ і розкривати матеріали досудового розслідування. Уже зараз для мене очевидно, що працівники ГПУ свідомо, з порушенням таємниці досудового розслідування розкривають одні документи та приховують інші, що є відвертою маніпуляцією фактами . Маніпуляція – це в стилі роботи ГПУ зразка Шокіна", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ викликає Касько на допит 13 квітня

Як відомо, Віталію Каську закидають зловживання з житлом - нібито він, працюючи у прокуратурі у різний час, незаконно отримав від держави та приватизував дві службові квартири. Він визнає, що його родина отримала від держави дві квартири, проте одна з них не була службовою.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Касько прокоментував ситуацію із квартирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути