понеділок, 16 лютого 2015 09:58

Віталій Черняховський: кому служать "рятівники" Києва?
3

Останнім часом в інформаційному просторі все частіше стало з'являтися ім'я Віталія Черняховського, який представляється головним координатором громадської кампанії "Форум порятунку Києва".

9 лютого 2015 він виступив одним з організаторів мітингу під стінами Київради, що супроводжувався спаленням шин і фізичним протистоянням із співробітниками правоохоронних органів.

Гасла, які були на плакатах зазначеного заходу (скасування підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті, люстрація усього складу Київради, припинення нібито незаконного будівництва) свідчили про спрямованість мітингу проти столичної влади і особисто мера Віталія Кличка.

Деякі ЗМІ поспішили оголосити Черняховського і його соратників п'ятою колоною російського агресора і "сплячими агентами" Кремля, які покликані дестабілізувати обстановку в Києві.

Спробуємо розібратися, звідки взялися самозвані "рятівники" і наскільки обґрунтовані такі підозри.

"Форум порятунку Києва" був створений ще в 2005 році як громадський рух, але в реєстраційних документах було вказано - "приватна власність". Керував цією структурою Віталій Комов, що згодом став депутатом Київради чотирьох скликань. Ймовірно, "Форум" і створювався як своєрідний "трамплін" для досягнення певних політичних висот.

Широку популярність "Форум порятунку Києва" придбав після появи в його рядах Віталія Черняховського, який очолював Деснянську районну громадську організацію "Спілка власників житла".

Активіст особисто брав участь у різних акціях, під час яких ламалися огородження на будівельних майданчиках в різних кінцях міста, вступав у фізичне протистояння з їх охороною, розганяв стихійні ринки біля станції метро "Печерська", вимагав повернення грошей ошуканим вкладникам "Експобанку", виступав проти виставки хутряних виробів в Палаці спорту.

Але кожен заробляє, як може. Неодноразово вже з'являлася інформація, що практично всі протестні мітинги і пікети в Києві організовуються і проводяться не спонтанно, а є бізнесом.

Перевагою такої роботи є те, що зароблені гроші не потрібно декларувати, а значить, - платити з них податки. Доказом цьому є декларація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, подана в 2012 році кандидатом у депутати Київради Віталієм Черняховським. Згідно з документом, він за звітний рік не заробив і не витратив ні копійки. Одне неясно, як кандидату вдалося не тільки посидіти на річної дієті, але й містити дві квартири (113 і 38 кв. Метрів). Гроші ж за реєстрацію кандидатом (більше 13 тис. Гривень), за визнанням самого "громадського працівника", він займав у рідних і друзів, а також взяв позику. І стверджує, що борги всі повернув.

У всій ситуації з мітингами, зокрема й біля стін КМДА, необхідно знати, які політичні сили стоять за спиною замовників "акцій протесту".

Мета описаного вище мітингу цілком ясна - дискредитація міської влади, створення перешкод для наповнення бюджету Києва та дестабілізація обстановки в столиці. Кому це вигідно? Питання риторичне.

Нагадаємо, якийсь час назад Віталій Черняховський "засвітився" на акції, учасники якої вимагали закуповувати твели (головний конструктивний елемент активної зони ядерного реактора) виключно у Російській Федерації. На всіх останніх заходах головний координатор "Форуму порятунку Києва" з'являється в парі з іншим "громадським діячем" - Юрієм КЛЕЙНОС, який у 2008 році намагався безуспішно боротися за крісло київського мера. Важко сказати, що корисного для України робить цей персонаж, але нещодавно Міжнародна академія тверезості зі штаб-квартирою в Москві удостоїла його пам'ятної медалі в ознаменування 100-річчя введення сухого закону в ... Росії.
А тепер варто згадати, як наприкінці січня поточного року в суді Нью-Йорка трьом російським громадянам, нібито працювали на Службу зовнішньої розвідки РФ, були пред'явлені звинувачення у веденні незаконної діяльності на території Сполучених Штатів.

За словами Стівена Бланка, експерта з Американської зовнішньої політичної ради, цей епізод "демонструє, що російське шпигунство в США і, швидше за все, в інших країнах базується на довготривалій стратегії, що полягає у впровадженні так званих" сплячих агентів ", які ведуть зовні нормальне життя .... Росія відроджує радянську практику створення підпільних агентурних мереж. Укупі з викриттям десятки "сплячих агентів" в 2010 році, цей епізод підтверджує, що Москва веде багаторічну добре фінансовану діяльність з організації таких мереж ". І буде зовсім не дивно, якщо нові акцій з порятунку Києва, сколихнуть столицю.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Черняховський: кому служать "рятівники" Києва?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути