пʼятниця, 17 квітня 2015 22:07

Війна на Донбасі затягується, бо на цьому заробляють гроші, – художник із Горлівки
5

Фото: Микола Марченко

Війна на Донбасі затягується, бо для деяких людей навколо керівництва держави це стало справжнім бізнесом. І вони робитимуть усе, щоб цей бізнес тримався якомога довше. Таку думку висловив художник із Горлівки Андрій Ярошенко.

Сьогодні він відкрив персональну виставку у Миргороді на Полтавщині в місцевому краєзнавчому музеї.

Каже, в експозиції представлено всі картини, котрі зміг вивезти із Горлівки. Багато картин художника мають філософський підтекст.

"В Україні створили міністерство інформації. То ж дуже дивує, що в інформаційному плані нічого не робиться. Бо будь-якої інформаційної роботи держава у зоні АТО не проводить. Люди напповнені агітаційною отрутою, котра іде збоку проросійських сил. І люди в таку отруту вірять. До того ж потрібно розуміти, що таке Донбас. Донбас, це територія, куди люди їхали заробити грошей. Це місце, куди тікали чи куди звозили зеків. Донбас, це територія, куди звозили різних хіміків, умовно-достроково звільнених і їм подібний контингент. Там зовсім інший анклав. Там люди не уявляють, як можна піти наліво, коли начальник сказав іти направо. Тобто там багато так званих люмпенів. Що їм скажуть, те й робитимуть. Хоч там багато і протестного населення, людей, котрим серце болить за Україну. І батальйони "Донбас" і "Кальміус"- вони ж сформовані із місцевого населення, із жителів того регіону. То ж не всі там сепаратисти. Там багато проукраїнськи налаштованих людей, патріотів. Але влада нічого не робить, щоб їх підтримати", – говорить Ярошенко

Пояснює, на Донбасі іде гра на фінансове збагачення, ідуть величезні гроші по чиїхось кишенях. Є приказка "У мутній воді риба дуже гарно ловиться. Вона стосується і Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі затягується, бо на цьому заробляють гроші, – художник із Горлівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути