вівторок, 31 травня 2016 22:21

Від завтра рух вантажівок на трасах вдень буде заборонено

Від завтра рух вантажівок на трасах вдень буде заборонено

"Укравтодор" з 1 червня ввів обмеження на рух великовантажного транспорту автодорогами загального користування з 10:00 по 22:00 при температурі повітря вище + 28С.

Про це сказано в повідомленні прес-служби "Укравтодору".

"З початку літа рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь при температурі повітря + 28ºС і вище заборонено на всіх автомобільних дорогах державного значення. Заборона діятиме впродовж всього літнього періоду в денний час доби з 10:00 до 22:00", - зазначається в повідомленні.

За словами представників агентства, такі заходи необхідні для забезпечення безпеки як водіїв, так і збереження автошляхів.

"Загальний обсяг збитків, які завдають недобросовісні перевізники, щорічно становить близько 2,5-3 млрд грн", - підкреслили в "Укравтодорі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр показав, як далекобійники уникають ваговий контроль і нищять дороги

Крім того, в агентстві нагадали, що 21 жовтня 2015 року Кабінет міністрів прийняв постанову №869, якою заборонив рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення вантажівок загальною вагою понад 24 тонни.

В "Укравтодорі" додали, що зараз на дорогах працюють територіальні підрозділи "Укртрансбезпеки" та Національної поліції із залученням 33 пунктів габаритно-вагового контролю, які слідкують за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів.

На порушників накладається штраф у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів громадян (1 мінімум становить 680 грн), а на перевізника - 100 неоподатковуваних мінімумів підприємців (1 мінімум становить 1700 грн).

Зараз ви читаєте новину «Від завтра рух вантажівок на трасах вдень буде заборонено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути