пʼятниця, 20 лютого 2015 17:42

Від початку року під Дебальцевим солдати відправили у пекло майже 3 тисячі терористів

Від початку року під Дебальцевим солдати відправили у пекло майже 3 тисячі терористів
Фото: zik.ua

З початку 2015 на Дебальцевському плацдармі знищені 2911 осіб особового складу незаконних збройних формувань і підрозділів збройних сил Російської Федерації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник президента, помічник міністра оборони України Юрій Бірюков.

Згідно з наявним у нього звітом, з січня в боях на Дебальцівському напрямку сили АТО знищили 42 танки, 33 ББМ, 27 РСЗВ.

За даними Бірюкова, з моменту припинення вогню на Донбасі знищено 868 бойовиків, 8 танків, 11 ББМ і 4 РСЗВ.

"На наше угрупування в 2500 осіб були кинуті 15000-17000 особового складу супротивника! Перевага по живій силі в 5-7 разів! Наші втрати 180-200 осіб, втрати противника - 868", - написав Бірюков.

За оприлюдненою радником президента інформації, втрати особового складу сил АТО за період 18 січня - 18 лютого оцінюються в 179 людей, ще 110 осіб потрапили в полон, 81 людей вважаються зниклими безвісти.

"Доля 81 людини поки не до кінця зрозуміла. Я, наприклад, знаю про групу з 26 осіб, які зараз практично закінчують вихід, а значить, їх доля проясниться ... Ніяких "забутих батальйонів", "загублених рот" - немає. Ну, принаймні, у порівнянні цифр особового складу відправленого в Дебальцеве і, відповідно тих, які вийшли звідти. Це цифри і факти, за підписами і печатками. І якщо вони брешуть - людина, яка підписала документ, буде відповідати", - написав Бірюков.

1) Котла не було. Кожен диванний експерт, волаючи про нього - або ідіот, або провокатор. Оточення опорних пунктів - були. Пекельна дорога - була. Але оточення і важка дорога - це різні речі;

2) Вихід був запланований. У потрібний момент. У відповідний момент. Підготовлений, наскільки це можна підготувати за дві-три доби;

3) Наші підрозділи знищили величезну кількість ворога. Поняття "Піррова перемога" для ворога тепер стало відчутніше", - додав радник президента.

Раніше повідомлялося, що під час відходу з Дебальцевого в полон до терористів потрапили 110 українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Від початку року під Дебальцевим солдати відправили у пекло майже 3 тисячі терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути