пʼятниця, 21 березня 2014 14:36

Венеціанська комісія визнає кримський "референдум" нелегітимним

Венеціанська комісія визнає кримський "референдум" нелегітимним
obozrevatel.com

Венеціанська комісія прийняла рішення, яким визнала так званий "референдум" у Криму нелегітимним, оскільки він порушує не лише Конституцію України , а й базові принципи територіальної цілісності і суверенітету суб'єктів міжнародного права.

Як повідомляє міністр юстицій України Павло Петренко, на засіданні комісії був заслуханий висновок Венеційської комісії щодо відповідності міжнародним стандартам законопроекту Росії про приєднання нових суб'єктів до РФ.

"В цьому висновку також було наголошено, що Росія, приймаючи такі рішення порушує базові міжнародні принципи щодо територіальної цілісності країн. Приєднання тої чи іншої території є можливим лише за міжнародним договором між двома державами. І ні в якому разі не в односторонньому порядку! А тим більше - із застосуванням військової сили" — зазначив міністр.

"Це неприпустимо для тих країн, які мають договори про дружбу і які заявляють, що вони є нібито партнерами, як це сказав представник Росії. Партнери і друзі не приходять один до одного із автоматами", - сказав міністр, коментуючи анексію Криму Росією "фактично під багнетами автоматів".

Нагадаємо, що Венеціанська комісія - консультативний орган з конституційного права , створений при Раді Європи в 1990 році. Її рішення не мають юридичної сили, однак вважаються дуже впливовими.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанська комісія визнає кримський "референдум" нелегітимним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути