неділя, 27 травня 2012 14:20

Велодень-2012 об'єднав 50 міст
13

Фото: фото: interesniy-kiev.livejournal.com

До цьогорічного велосипедного заїзду під назвою Велодень долучилося півсотні українських міст. У більшості з них свято велосипедистів відбулося 26 травня, деякі міста проведуть його за тиждень – 2 червня.

Про це повідомила співорганізатор акції киянка Ірина Бондаренко: "Позаминулого року столичний Велодень, за даними ДАІ, зібрав понад 10 тисяч учасників, торік тисяч було близько семи, тепер п'ять. Стільки ж учора велосипедів зібрав харківський заїзд".

Попри те, що столична подія збирає все менше наїзників, її організатори підраховують з року в рік усе більшу їх активність у всеукраїнському вимірі.

"В минулі роки велосипедні ентузіасти з містечок долучалися до київського або центрального в області дійства, тепер же на самій Київщині Велодень відбувся у кількох містах.  Минулого року захід зібрав сукупно 25 тисяч людей у близько тридцяти містах, зараз таких міст - 50", - розповіла Ірина Бондаренко.

О десятій ранку цієї суботи колона київських учасників двома смугами рушила Хрещатиком із Європейської площі до площі Льва Толстого й назад.

Більшість людей їхала на гірських моделях, проте траплялися і міські прогулянкові, шосейники та різних видів двоколісники ручної роботи. Недалеко від початку колони на велобричках їхали музиканти в народному одязі. Під акомпанемент народних інструментів гурт людей співав переважно народних пісень.

Після показової прогулянки в центрі Києва відбулися велозмагання, по завершенню яких голова КМДА Олександр Попов сказав, що через місяць представить мешканцям Дарницького району 20-кілометрову велодоріжку. Більше того, градоначальник пообіцяв упродовж півтора року повністю забезпечити місто велосипедними шляхами.

Перший Велодень відбувся в Києві 2004 року – задля популяризації такого способу пересування. Первинно зібрання роверистів закликало екологічно добиратися на роботу. Щороку затія збирала все більше учасників, тож її проведення перенесли з буднього дня на суботу. Тепер Велодень збігається в часі зі святкуваннями Дня Києва.

Зараз ви читаєте новину «Велодень-2012 об'єднав 50 міст ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути