понеділок, 10 жовтня 2011 13:10

Вегетаріанці погрожують зірвати миргородський конкурс свинини

Вегетаріанці погрожують зірвати миргородський конкурс свинини

15-16 жовтня у Миргороді пройде фестиваль "Свято Миргородської свині-2011". В рамках нього мав пройти конкурс жилувальників Миргородського району. Однак через загрозу блокування миргородського ринку дніпропетровськими вегетаріанцями його відмінили. Вони обіцяють приїхати для проведення акцій протесту в Миргород.

Представник оргкомітету фестивалю Євгенія Гула заявила, що з подачі "дніпропетровських вегетаріанців" деякі ЗМІ розповсюдили інформацію невідповідну дійсності: "На фестивалі не буде "свинячої кориди" і про що з посиланням на дніпропетровських радикальних вегетаріанців повідомили деякі ЗМІ, - все це надумано тими, хто, виходячи зі своїх інтересів, намагається дискредитувати традиційне споживання українцями свинини, і фестиваль свинини, зокрема".

"Планувалося, що вранці в перший день фестивалю, миргородські жилувальники продемонструють техніку оброблення свинячої напівтуші. Проходити це повинно було у спеціально обладнаному приміщенні на території Миргородського ринку. Ті, хто цікавляться народними ремеслами, змогли б подивитися на традиційну техніку оброблення - про загрозу психічному здоров'ю не могло бути й мови". Враховуючи, що в суботу на миргородському ринку аншлаг, - жителі мегаполісів приїжджають купити миргородського сала і м'яса, мітинг вегетаріанців може зірвати роботу ринку. Постраждають миргородські селяни, які реалізовують свою продукцію. "Вегетаріанці можуть нанести удар по економіці Миргородщини - тому ми змушені відмінити конкурс жилувальників, щоб роботі ринку ніхто не заважав", - повідомила представник оргкомітету.

Євгенія Гула вважає, що в приїзді протестуючих вегетаріанців в Миргород нічого поганого немає. "За великим рахунком, неважливо, навіщо людина їде в Миргород, 15-16 жовтня весь центр міста-курорту перетворитися на фестиваль і вони зможуть знайти для себе цікаве заняття. Навряд чи вони будуть дегустувати 70 страв зі свинини, але є знаменита миргородська вода, цікаві екскурсії, прогулянки по найкрасивішому осінньому березовому гаю з чистим повітрям, конкурси на краще рохкання та виконання пісень про свиней".

У той же час організатори не виключають, що за протестами, які анонсували дніпропетровські вегетаріанці, стоять імпортери свинини, не зацікавлені у відродженні вітчизняного свинарства. Адже одна з цілей фестивалю - популяризація смаку сала та м'яса одержуваного з Миргородською рябої свині - традиційної породи, вирощуваної на зелених кормах, яку витісняють завізні породи, що вирощуються на біодобавках. Фестиваль "Миргородська свиня-2011" присвячений офіційному визнанню миргородської рябої свині окремою породою.

Зараз ви читаєте новину «Вегетаріанці погрожують зірвати миргородський конкурс свинини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути