четвер, 27 серпня 2015 04:24

Вбивця американських журналістів перед смертю зізнався, чому це зробив

Вбивця американських журналістів перед смертю зізнався, чому це зробив
Вестер Фланаґан. Фото: Twitter

Вестер Фланаґан, який застрелив своїх колишніх колег, репортера і оператора в прямому ефірі в штаті Вірджинія, перед смертю повідомив про мотиви злочину, повідомляє ABC News.

Майже через дві години після стрілянини до редакції телеканалу прийшов факс. Пізніше Вільямс Брайс подзвонив в редакцію, також повідомивши, що його справжнє ім'я Вестер Чі Фланаґан, і що він застрелив двох людей раніше вранці.

В надісланому документі, обсягом 23 сторінки, злочинець повідомляє, що його вчинок був реакцією на расизм в церкві міста Чарльстон, де раніше були розстріляні дев'ять парафіян.

"Чому я це зробив? Я вніс депозит за зброю 19 червня 2015 року. Стрілянина у Чарльстоні у церкві сталася 17 червня 2015 року", - пише він. Потім Фланаґан звертається до винуватця тієї стрілянини, Ділану Руфа, відзначаючи, що якщо той хотів расової війни, то він її отримає.

Далі у своєму тексті стрілок шанобливо пише про 23-річного студента Чо Син Хі, який розстріляв 32 людини в студмістечку Технологічного університету Вірджинії.

Фланаґан повідомляє, що це його передсмертна записка для друзів і сім'ї, де підкреслює, що він страждав від расової дискримінації, сексуальних домагань і знущань на роботі через те, що він був чорношкірим геєм.

Нагадаємо, трагедія сталася в середу, 26 серпня, в американському штаті Вірджинія: нападник застрелив двох співробітників телеканалу WDBJ7: репортерку Елісон Паркер та оператора Адама Ворда. Вони саме вели пряму трансляцію з торговельного центру.

Вбивці вдалося покинути місце злочину, поліцейські переслідували його по автотрасі. Їдучи на високій швидкості, чоловік вистрілив у себе: автомобіль врізався у відбійник. Попри аварію та постріл вбивця залишився живим: його у критичному стані відправили до лікарні, де він помер.

Нападник – 41-річний Вестер Фланаґан, який працював на тому ж каналі, а потім був звільнений. Він був репортером і використовував псевдонім Брайс Вільямс. 

Зараз ви читаєте новину «Вбивця американських журналістів перед смертю зізнався, чому це зробив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути