пʼятниця, 18 березня 2016 03:25

Вашингтон не визнає автономію курдів у Сирії

Вашингтон не визнає автономію курдів у Сирії
Фото: Reuters

Представник Держдепартаменту США Джон Кірбі заявив, що Вашингтон не визнає проголошену сирійськими курдами автономію на території Сирії. Про це повідомляє Reuters.

Кірбі підкреслив, що США не визнають напівавтономні зони самоврядування на території Сирії.

"Ми хочемо бачити Сирію об'єднаної і цілою країною під управлінням уряду, очолюваного Башаром Асадом, яке відповідало б запитам сирійського народу", – сказав Кірбі.

17 березня контролюючі північну частину Сирії курди оголосили про створення федеративного регіону.Самоврядна область отримала назву "Сирійський Курдистан – Північна Сирія".

Сусідня Туреччина побоюється, що прагнення сирійських курдів до автономії розпалює курдський сепаратизм в самій Туреччині.

Анкара негайно засудила оголошення сирійських курдів про федералізацію. Турецький МЗС виступив за національну єдність Сирії і волевиявлення всього сирійського народу на базі нової Конституції, як це узгоджено при міжнародному посередництві.

Туреччина і низка інших країн не погодилися запросити на межсирийские переговори в Женеві курдську партію "Демократичний союз". Анкара вважає цю організацію крилом Робочої партії Курдистану (PKK), звинувачуючи в диверсіях.

Так, влада Туреччини вважають, що до вибуху, події в Анкарі 13 березня, причетні бойовики Робочої партії Курдистану, або пов'язаної з нею терористичного угрупування.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон не визнає автономію курдів у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути