четвер, 19 вересня 2013 12:47

В Житомирі під облрадою страйкують інваліди

В Житомирі під облрадою страйкують інваліди

19 вересня під стінами Житомирської обласної ради страйкують інваліди з Коростеня.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Приїхало 40 людей з тутешнього УТОСу, товариства інвалідів та громадської організації "Діти Чорнобиля". У день сесії облради вони вимагають зберегти пільги для перевезення пасажирів, яких можуть лишити у разі голосування за розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Рижука про виділення субвенції з обласного бюджету на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Мова про суму понад 9 млн грн. Ця субвенція мала бути розподілена по всій області на пільгове перевезення.

"Чому всі гроші ідуть на ТТУ? А ми хіба не люди?" – нервує голова Коростенського міського товариства інвалідів Любов Чалая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Однорукого чоловіка заарештували за оплески

"Скоро приїде ще один автобус. Допомагали нам приїхати спонсори. Ми ж громадські організації, і нас є кому підтримувати", - каже жінка з УТОСу.

Чалая визнала, що їхня акція протесту відбувається з відома мера Коростеня Володимира Москаленка. Напередодні він обурювався, що державна субвенція по перевезенню пільговиків піде на Житомирське ТТУ. Деякі депутати обласної ради перешіптувалися перед початком сесії, що насправді інвалідів привезли перевізники.

"Я розумію своїх колег міських голів, керівників районів, які повинні забезпечити пільгове перевезення на своїх територіях. Разом з тим Житомир має особливий статус: це обласний центр, куди приїздять жителі всієї Житомирщини. Трамвайно-тролейбусне управління – єдине комунальне підприємство в області, яке забезпечує стовідсоткове перевезення пільговиків згідно з чинним законодавством. ТТУ при відшкодуванні 30% цієї потреби приречене на збитковість. Досвід інших регіонів показує, що державна субвенція розподіляється з початку бюджетного року переважно на користь комунального електротранспорту. У Вінниці - це 58%, у Дніпропетровську - 70 % від загальної субвенції, яка прийшла на ці області. Завдяки сприянню облдержадміністрації і, зокрема, її голови Сергія Рижука наше ТТУ отримає 47% від загальної суми. Ця субвенція дозволить підприємству принаймні вийти на "нуль", - сказав на сесії Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Більшість депутатів підтримали розпорядження голови облдержадміністрації і проголосували за виділення субвенції ТТУ. Примітно, що 8 депутатів з фракції "Батьківщина" проголосували проти.

Зараз ви читаєте новину «В Житомирі під облрадою страйкують інваліди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути