субота, 16 січня 2016 11:01

У Венесуелі ввели надзвичайний економічний стан

У Венесуелі ввели надзвичайний економічний стан
Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про введення надзвичайного економічного стану в країні. Автор: news.anotao.com

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про введення надзвичайного економічного стану в країні. Причиною стала "катастрофічна" економічна криза. Надзвичайний стан триватиме 60 днів, передає AFP.

Про рішення стало відомо за декілька годин до виступу Мадуро перед Національною асамблеєю. В ньому президент збирався розповісти про становище країни.

В документі йдеться про вживання заходів для забезпечення населенню доступу до продуктів першої необхідності. У ньому зазначені вимоги до приватних і державних компаній про збільшення обсягів виробництва, зміни умов імпорту, боротьбу з ухилянням від сплати податків.

Пониження цін на нафту в минулому році є головною причиною погіршення економічного становища країни. Це призвело Венесуелу до "економічного шторму", сказав президент.

Національна асамблея Венесуели затвердила документ. Зараз переважна більшість її членів належить до опозициї уряду Мадуро. Він, у свою чергу, сказав, що готовий до діалогу з ними в інших питаннях.

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі ввели надзвичайний економічний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути