четвер, 29 квітня 2010 13:57

У Великій Британії знайшли новий вид метеликів (ФОТО)

У графстві Девоншир (Велика Британія) знайшли новий вид крихітної молі. Відкриття зробив місцевий натураліст-любитель Боб Хекфорд, який спочатку помітив, що на дубових листках прогризені так звані міни, а вже потім побачив самого метелика.

Розмах крил мікрометелика - усього 6 мм. Вид не зустрічається більше ніде у світі. Вчені назвали його Ectoedemia heckfordi (на честь Боба Хекфорда). Одна з особин була визнана зразком виду. В майбутньому саме з нею будуть порівнювати інших знайдених метеликів.

Оскільки відкриття має велику наукову важливість, ще одна особина була відправлена в Природничий музей.

До речі, це не перша знахідка натураліста. Раніше він виявив ще один вид мікромолі, раніше невідомий у Великобританії, а в 2006 році на півдні Девоншіру знайшов жука майку, який вважався вимерлим на Британських островах.

У Великобританії живуть близько двох тисяч видів мікрометеликів, причому деякі настільки малі, що розглянути їх можна тільки під мікроскопом. Багато хто з цих видів були виявлені у вигляді личинок. Вчені вирощували їх у лабораторіях, щоб визначити, до якого саме виду вони належать.

Фото: Daily Mail

Gazeta.ua за матеріалами Daily Mail, Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії знайшли новий вид метеликів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути