вівторок, 27 квітня 2010 14:02

У Південній Кореї побудували найдовшу в світі дамбу

У Південній Кореї побудували найдовшу в світі дамбу
У вівторок, 27 квітня на західному узбережжі Південної Кореї пройшла урочиста церемонія, присвячена завершенню будівництва величезної морської дамби Семангім. Довжина споруди становить майже 34 кілометри, а площа відгородженої нею території - 401 квадратний кілометр.

Ця споруда є найдовшою в світі морською дамбою. У найближчому майбутньому вона буде зареєстрована в Книзі рекордів Гіннесса. Дамба Семангім вже встигла отримати неофіційну назву Великої морської стіни.

Президент країни Лі Мен Бак назвав Семангім наймасштабнішим інженерним проектом в історії країни і заявив, що нова дамба змінить ландшафт Південної Кореї. Роботи з будівництва дамби почалися майже 20 років тому. Уряд Південної Кореї витратило на зведення Семангім 2,6 мільярди доларів.

У вітальному посланні президент Південної Кореї Лі Мен Бак підкреслив величезні економічні і торгові перспективи, які тепер відкриваються перед цим регіоном. "Семангім є стратегічною точкою, яка з"єднує Євразію з тихоокеанської економічної зоною", - відзначив Лі.

Будівництво дамби затягнулося через численних позовів захисників навколишнього середовища, які побоювалися, що споруда завдасть непоправної шкоди фауні регіону. Так, фахівці стверджували, що в процесі будівництва будуть зруйновані прибережні мілини (вати), в яких мешкають багато тварин і які є природним фільтром для води. Уряду вдалося досягти угоди з "зеленими" завдяки обіцянці суворо контролювати викиди промислових підприємств в навколишні річки.

До завершення будівництва Семангім, найбільшою дамбою світу вважалася система Зейдерзее, побудована в Нідерландах в 1930-і роки.
Lenta.ru, РГ

Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї побудували найдовшу в світі дамбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути