четвер, 26 грудня 2013 05:22

В Уругваї повністю легалізували марихуану

В Уругваї повністю легалізували  марихуану
Фото: slon.ru

Президент Уругваю Хосе Мухіка підписав закон про повну легалізацію продажу, вирощування та вживання марихуани.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

"Раніше у грудні уругвайські сенатори схвалили законопроект, одним з ініціаторів якого і був Мухіка, а в серпні 2013 року його ухвалила нижня палата парламенту Уругваю", - викладає новину Лента.ру.

Закон про повну легалізацію марихуани набирає чинності з дня підписання, проте уряд витратить чотири місяці на розробку нормативних актів, що забезпечують реалізацію документа. Зокрема, владі країни належить вказати, які саме сорти марихуани буде дозволено для вирощування, і яким чином будуть видаватися ліцензії на вирощування.

Відповідно до прийнятого закону, громадяни Уругваю старші за 18 років зможуть купувати в аптеках до 40 грамів марихуани та вирощувати для власного вживання не більше шести кущів на рік. Також дозволяється створення спеціальних клубів, членам яких буде дозволено вирощувати до 99 кущів конопель на рік.

Очікується, що вартість марихуани в магазинах становитиме приблизно один долар США за грам. Вулична вартість конопель натомість становить близько півтора долара.

Уругвай став першою країною у світі, котра повністю легалізувала виробництво та вживання марихуани. До прийняття законопроекту уругвайцям дозволялося без будь-яких санкцій вживати марихуану, однак вирощування і продаж не були дозволені.

У грудні 2013 р. журнал The Economist назвав Уругвай країною року, мотивувавши це, зокрема, і прийняттям закону про легалізацію марихуани.

Зараз ви читаєте новину «В Уругваї повністю легалізували марихуану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути