неділя, 10 березня 2013 17:11

В Умані опозиція на дні народження Тараса Шевченка випустила голубів
9

Фото: Фото: Роман Чорномаз

9 березня в місті Умань на Черкащині місцева опозиція та громадські організації відзначали 199-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка. Представники "Батьківщини", "Фронту Змін", "Свободи", "Української Народної Партії", "Уманського козацького полку", "Об'єднання Богдана Хмельницького", Ради громадських організацій Умані та Фонду ім. М. Залізняка провели автопробіг та святковий концерт під відкритим небом.

О 10:30 на центральній площі Умані розпочався автопробіг. Близько 20 автомобілів з державними та партійними прапорами проїхали вулицями міста. Зупинилась автоколона біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

Там до учасників автопробігу приєднались інші активісти та жителі міста. Представники Фонду ім. М. Залізняка оголосили про збір коштів на будівництво пам'ятника Івану Гонті та Максиму Залізняку.

Лідери місцевої опозиції наголосили, що боротьбу проти режиму потрібно починати з малих міст.

"Зараз ведеться безкровна, але жорстока боротьба між ворожою владою та українським народом. З часів Російської імперії мало що змінилось. Обкрадають багатства українського народу, привласнюють працю, українців винищуть нестерпними умовами життя. Я вірю, що боротьба українців проти цієї чужої влади увінчається успіхом і українська нація знову процвітатиме", - сказала у своєму виступі радник голови ВО "Свобода" Тетяна Чорномаз.

"Торік ми збирались в цьому парку під розбитими ліхтарями. Цьогоріч ситуація змінилась. Завдяки старанням депутатів від опозиції з міського бюджету виділено кошти на реконструкцію парку і планується в цьому році повністю його відбудувати", - заявив один з організаторів свята Максим Поляков.

Зі своєю програмою з українських народних пісень виступив уманський гурт "Схід Сонця". Учасники заходу та місцеві жителі мали можливість подивитись концерт під відкритим небом біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Всі бажаючі читали вірші Кобзаря. Святкування завершилось тим, що молодь зламала гілки бузини, які принесли напередодні заходу та випустили в небо пару голубів.

Зараз ви читаєте новину «В Умані опозиція на дні народження Тараса Шевченка випустила голубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути