Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2015 12:19

В Україні не залишилося людей, що вважають себе громадянами Росії

В Україні не залишилося людей, що вважають себе громадянами Росії
Фото: 17tv.com.ua

За останні два роки істотно змінилися показники ідентифікації українців. Наразі значно зросла ідентифікація населення з громадянством України за рахунок зменшення регіональних і місцевих ідентифікацій.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, зазначають соціологи, в 2010 році 51% населення вважали себе в першу чергу громадянами України, зате 34% позначили регіональну ідентифікацію (27% - зі своїм містом чи селом і ще 7% - з регіоном). У грудні 2014 року загальнонаціональна ідентифікація становила 73%, регіональна - 19%, щоправда, в липні 2015 ситуація знову дещо змінилася: 66% національної ідентифікації та 27% - регіонального.

Так, станом на липень 2015р громадянином України насамперед себе вважають 66,1% опитаних, жителем села, району чи міста - 19,1%, жителем регіону - 7,5%, а представником свого етносу чи нації - 1,8% респондентів.

Разом з тим, 2,1% опитаних сказали, що насамперед вважають себе громадянами колишнього СРСР, "громадянами світу" себе вважають 1,7% респондентів, а громадянами Європи - 0,5% респондентів. В той же час, зійшло нанівець кількість людей, які насамперед вважають себе громадянами Росії - 0%, хоча ще в грудні 2014 року таких було 0,1%.

Опитування було проведено з 22 по 27 липня, було опитано 2011 респондентів віком від 18-ти років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим та непідконтрольних України районів Донецький про Луганської областей. Похибка вибірки - 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «В Україні не залишилося людей, що вважають себе громадянами Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути