пʼятниця, 13 листопада 2009 10:36

В Україну пішки прийшов японський мандрівник (ФОТО)

12 листопада в Маріуполь прийшов японський мандрівник, інженер-комп"ютерник Масахіто Йошидо.

1 січня Йошидо вийшов з Шанхаю у напрямку Португалії, взявши з собою візок з пожитками. За спиною - рюкзак. У рюкзаку - намет, спальний мішок і речі. У візку - запасні ресори, газова плитка, посуд.

9 тисяч кілометрів прокрокував 29-річний мандрівник, перетнув Киргизстан (4765 км.), Казахстан (3285 км.), Росію (968 км.), і вчора рано вранці він прийшов до Маріуполя. "Азов - це добре!" - сказав Масахіто, коли вперше за все 9 тисяч кілометрів свого шляху він побачив море.

Японець зупинився на нічліг в готелі Приазов"я, який абсолютно безкоштовно надав йому і дах, та їжу. Масахіто хотів побачити світ, і для цього йому не потрібен ніякий транспорт. Він тільки заважає знайомитися з людьми, відвідувати маленькі міста, часто такі, в яких і автобуси не ходять.

Вдень він йде, на нічліг зупиняється в невеликих готелях або просто в наметі. Інколи його запрошують місцеві жителі. Наприклад, теплу куртку Масахіто подарував один росіянин, з яким він познайомився у дорозі.

Щодня Масахіто проходить від 40 до 60 км. Йде досить швидко. На територію України японець ступив ввечері 9 листопада. А вже 25 листопада планує перетнути її кордон з Молдавією.


Проблем з візами Масахіто не має - "Дають дуже просто", - говорить він.

І взагалі, крокується йому по життю і по планеті легко - на всьому своєму шляху Масахіто зустрічав тільки добре і тепле ставлення. Його ніхто не образив і не пограбував у дорозі. А ось допомагали багато і у всьому.

Масахіто відправиться далі. Його шлях - через Бердянськ на Одесу. Потім до Молдови, далі через Італію - до Португалії. Після Португалії Масахіто попрямує до Сахари, а вже звідти літаком до Японії.

В Одесі Масахіто зустріне його мама, яка спеціально прилетить з Японії, щоб зустрітися з сином. До речі, вона надіслала Масахіто листа по Інтернету, з попередженням, що в Україні небезпечно - грип. Отже завтра Масахіто має намір купити марлеву пов"язку.

Це єдине негативне враження у японця про нашу країну. Решта - красиві жінки, добрі щирі люди, все чудово.

За матеріалом Новости.dn.ua

Фото Donbass.ua
Зараз ви читаєте новину «В Україну пішки прийшов японський мандрівник (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути