понеділок, 27 травня 2013 05:57

У Тернополі 12 людей подолало 100 км на честь героїв УПА
15

Фото: Фото: Оксана Сєліна

Забіг на 100 кілометрів, який щороку проводиться в Тернополі до Свята героїв, цьогоріч подолало 12 учасників з 21, що вийшли на старт. Кожен з тих, хто добрався до фінішу за 24 години, вважається переможцем, незалежно від того, з яким часом фінішував.

Цьогоріч першим добіг львів?янин Микола Перехожук. Витратив на 100 кілометрів близько 11 годин. Останні учасники добралися до фінішу за 20 годин. Дев?ятеро – зійшли з дистанції.

Одним з переможців став 65 річний ветеран змагань Володимир Перепелиця, що вперше взяв участь в 100 кілометровому пробігу в 1967-ому році. Тоді мав 19 років та жив в Тернополі. 30 років тому переїхав в Івано-Франківськ. Останні 20 років участь в подібних забігах не брав.

„Прочитав в Інтернеті оголошення про змагання і вирішив приїхати. Позичив в брата кросовки, і в них пішов. Не в тому віці, щоб бігти, то майже всю дистанцію йшов", ? розповідає марафонець.

На фініш прийшов за 19 годин від старту. З?ясувалося, що під час виходу з Тернополя пішов не тою дорогою, відповідно подолав на два кілометри більше.

„Коли тільки вийшли зі старту, зустрів на тротуару знайомого – він мене впізнав. Заговорився з ним, і пішов іншою дорогою. Вирішив, що вертатися не буду, відповідно намотав додаткові кілометри", ? каже Перепелиця.

Дистанцію марафону подолало троє дівчат. Всіх переможців нагородять грамотами. Цінних призів не передбачено.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі 12 людей подолало 100 км на честь героїв УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути