четвер, 24 грудня 2015 11:52

В Сомалі скасували Різдво

В Сомалі скасували Різдво
Автор: dailyreadlist.com Міністерство релігійних справ Сомалі заборонило святкувати Різдво і Новий рік, повідомляє Vice News.

Міністерство релігійних справ Сомалі заборонило святкувати Різдво і Новий рік, повідомляє Vice News.

Більшість населення Сомалі є мусульманами. Але в країні перебуває багато християнських миротворців з інших африканських країн.

"Ми попереджаємо не святкувати Різдво, яке призначене тільки для християн. Це питання віри. Свято Різдва не має ніякого відношення до ісламу", повідомили в міністерстві.

Жодного кримінального покарання за святкування не передбачено. Але працівники відомства відправили листи в поліцію, національну розвідку і службу безпеки з інструктажем про припинення відзначення свят.

Чиновники попередили, що під час відзначення Різдва терористична організація Аш-Шабааб може атакувати людей. В грудні минулого року терористичне угрупування взяло на себе відповідальність за напад на головну базу Африканського союзу в столиці країни Могадішо. Внаслідок атаки загинуло троє миротворців і одна цивільна людина.

Як відомо, в минулому році святкування Різдва заборонили в Брунеї в південно-східній Азії. Уряд країни прийняв суворий шаріатський кримінальний кодекс і ввів заборону на свято. У випадку відкритого відзначення Різдва, людей можуть ув'язнити на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «В Сомалі скасували Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути