четвер, 05 серпня 2010 18:28

Наступного року 48-градусної спеки не буде

Наступного року 48-градусної спеки не буде

Максимальна температура цього літа перевищила показники 1936 і 1972 років. Про це на прес-конференції заявила радник голови Національного агентства екологічних інвестицій Ірина Трофімова.

Вона повідомила, що унікальною є довжина періоду спеки, інтенсивні град і зливи. І, ймовірно, коли будуть враховані середньомісячні температури літа, вони також виявляться аномальними.

"Ми поки не можемо сказати, що така жарка погода спричинена кліматичними змінами. Бо погода і клімат - це різні речі. Однак, кліматична система зараз по всім даним вийшла з рівноваги. Вона розбалансована", - сказала експерт.

Еколог пояснила, що показник мінливості температур від сезону до сезону змінився.

Спостерігається "температурна гойдалка" у 6 градусів. Тобто літо стало жаркішим, а зима - холоднішою. Згодом ця гойдалка може збільшитися ще на 2-4 градуси.

"Спека, яка спіткала Україну, має закінчитися за 2 тижні. Погоду наступного літа з наукової точки зору передбачити неможливо. Метеорологи можуть передбачити погоду лише на 2 тижні вперед. Максимальна температура цього літа сягнула позначки 48 градусів. Наступного року її очікувати не варто", - сказала еколог.

Вона наголосила, що мова йде про максимальну температуру, а не про спеку загалом. Також Трофімова підкреслила, що сьогодні максимальна температура становить 40 градусів. Її зафіксовано о 15.00.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Наступного року 48-градусної спеки не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути