неділя, 07 лютого 2016 22:15

В СБУ сказали, скільки українців у полоні бойовиків

В СБУ сказали, скільки українців у полоні бойовиків
Фото: www.dw.com

Наразі у полоні бойовиків перебуває понад 130 громадян України. Про це у коментарі телеканалу "112" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"В СБУ створено центр, де ведеться точний відлік по кількості полонених українців. Говоримо про цифру трохи більше 130 осіб. Але треба пам'ятати про тих, хто пропав без вісти, - їх понад 600", - зазначив Тандіт.

Коментуючи заяву у ЗМІ "уповноваженої з прав людини ДНР" Дар'ї Морозової про можливість застосування до полонених українських військових вищої міри покарання - розстрілу - Тандіт заявив: "Не треба з нами говорити з позиції сили".

"Своєю заявою вона (Морозова) має виконати певну роль. Зазвичай з нами намагаються так говорити, використовуючи шантаж перед Мінськими зустрічами. Але ми цього не дозволимо. Зробимо все, щоб хлопців звільнили", - заявив він.

Говорячи про кількість утримуваних у заручниках українців, Тандіт наголосив, що "там (у ДНР) немає жодного контролю, законів, а обвинувачення, які висувають нашим хлопцям, не мають під собою жодного грунту".

Раніше Морозова заявила, що у бойовиків "немає військовополонених", тим, хто перебуває у них у полоні, висунуто звинувачення, і скоро вони будуть засуджені.

Говорячи про обмін полоненими, вона зазначила, що українська сторона востаннє подала список на 133 людини.

"Нібито, за їхньою інформацією, вони у нас. Але у нас цих людей немає, у нас їх всього до трьох десятків залишилося. Цивільних полонених у нас немає. У нас усі військовополонені були взяті в бою. Звичайні мобілізовані: водії, медбрат, ті, в чиїх діях не було знайдено складу злочину, давно вже обміняні. Ті, хто залишилися, в основному були взяті під Іловайськом", - заявила Морозова.

Також вона сказала, що військовополонені, яким зараз пред'явлені звинувачення, можуть бути засуджені до розстрілу рішенням суду ДНР.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ сказали, скільки українців у полоні бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути