пʼятниця, 11 грудня 2015 15:36

В СБУ підтвердили, що ліквідованим диверсантом був колишній боєць "Правого сектору"

В СБУ підтвердили, що ліквідованим диверсантом був колишній боєць "Правого сектору"
www.facebook.com

У СБУ підтверджують що керівником диверсійної групи затриманої у вчорашній спецоперації в Києві був 50-річний Олег Мужчиль. Його застрелили під час затримання. Члени диверсійної групи дали викривальні покази щодо своєї діяльності на території України. Про це пише пре-секретар СБУ Олена Гітлянська на власній сторінці у Facebook.

Частині затриманих вже оголошено про підозру, до суду скеровані подання щодо обрання запобіжного заходу.

"Слідством продовжується перевірка версії про підконтрольність ДРГ російським спецслужбам та виконання поставлених ними завдань щодо підготовки терористичних актів на території України та безпосередньо у столиці. Можемо попередньо повідомити, що ліквідований керівник ДРГ – це 50-ти річний Олег Мужчиль. Знаходять додаткові підтвердження факти його неодноразових виїздів за кордон з використанням підроблених паспортів. Встановлено, що остання поїздка керівника групи до Росії відбулась у вересні-жовтні цього року", - пише прес-секретар.

В СБУ кажуть, це четверта група диверсантів, яка має прямий зв'язок з Росією.

"Пригадайте затримання в центрі Києва мешканки Луганська Анастасії Коваленко, яку російські спецслужби відправили до столиці зі спорядженим вибуховим пристроєм у жіночій сумці. Пізніше - арешт у Києві двох диверсійних груп у вересні-жовтні ц.р., що планували теракти у столиці на свято Покрови. У разі підтвердження зв'язку цієї групи зі спецслужбами РФ, чи не свідчить це про те, що Росія не відмовляється від своїх намірів підірвати ситуацію в Україні зсередини, у тому числі терористичними методами?", - додає Олена Гітлянська.

Нагадаємо, вночі 10 грудня спецпризначенці штурмували квартиру житлового будинку на вулиці Лайоша Гавро, 1-а. Один зі зловмисників відкрив вогонь, внаслідок чого двоє бійців "Альфи" отримали поранення. Злочинця застрелили. Згодом у лікарні від поранень помер один з штурмовиків - підполковник Андрій Кузьменко.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ підтвердили, що ліквідованим диверсантом був колишній боєць "Правого сектору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути