пʼятниця, 20 листопада 2015 14:25

В ООН осудили інтервенцію Росії та Ірану в Сирію

В ООН осудили інтервенцію Росії та Ірану в Сирію
Автор: en.wikipedia.org Під час засідання комітету з прав людини на Генеральній Асамблеї ООН прийняли резолюцію про осудження інтервенції Росії та Ірану в Сирію.

Під час засідання комітету з прав людини на Генеральній Асамблеї ООН прийняли резолюцію про осудження інтервенції Росії та Ірану в Сирію.

Документ створили представники Саудівської Аравії. Їх підтримали учасники від Катару, США та інші арабські і європейські країни. За резолюцію проголосувало 115 країн, 15 проти і 51 утримались.

Російська та іранська делегації назвали документ "марним і невиправданим".

Попри те, що в резолюції не згадували Росію, мова йшла саме про неї, передає Reuters.

В ній зазначено, що Генеральна Асамблея "рішуче засуджує всі напади на сирійську помірну опозицію і закликає до їхнього негайного припинення, враховуючи, що ІДІЛ та інші терористичні групи, такі як аль-Нусра, отримують користь від цих нападів".

Як повідомляє агентство, резолюція чітко направлена на Росію. Попри те, що РФ переконує, що її ціллю є ІДІЛ, більшість російських винищувачів та ракет спрямовані на сирійську опозицію. Її представники одночасно воюють проти "Ісламської держави" та президента Сирії Башара Асада, якого підтримує Володимир Путін.

Також у резолюції засудили присутність у Сирії "усіх іноземних терористичних бійців і закордонних сил, які борються від імені сирійського режиму, зокрема "Корпусу вартових ісламської революції" та воєнізованої групи "Хізбалла". "Корпусом" керує Іран, а "Хізбалла" є ліванською шиїтською групою, яку також підтримує офіційний Тегеран.

Як раніше повідомляла Gazeta.ua, США збираються знищити ІДІЛ швидше, ніж колись Аль-Каїду.

Зараз ви читаєте новину «В ООН осудили інтервенцію Росії та Ірану в Сирію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути