понеділок, 30 листопада 2009 15:42

В Одесі випадково знайшли картину знаменитого Тіціана

В Одесі випадково знайшли картину знаменитого Тіціана

Одна з картин, виставлених в Одеському музеї Західного та Східного мистецтв, швидше за все, належить пензлю Вечелліо Тіціана - знаменитого італійського художника епохи Відродження. Про це розповів директор музею Володимир Островський.

За його словами, співробітники музею виявили безцінне полотно випадково, коли вивчали картину невідомого італійського художника епохи Відродження. "За художньою цінністю ця картина Тіціана, можливо, набагато цінніша за вкраденого Караваджо", - підкреслив Островський.

В даний час проведена попередня експертиза картини фахівцями Ермітажу. Експертиза підтвердила, що вік полотна і склад фарби повністю відповідають передбачуваному часу її написання.

Співробітники музею та експерти поки що не розголошують назву та місцезнаходження картини, побоюючись повторення історії з полотном Караваджо "Поцілунок Іуди або взяття Христа під варту".

Нагадаємо, шедевр світового живопису, картина Караваджо була викрадена з музею і подальша її доля до цих пір не відома.

Вартість знайденого шедевру, за різними оцінками, може сягати 200 млн. дол

Інформагентство відзначає, що Тіціан Вечелліо народився в 1477 році в Італії (П"єве-ді-Кадоре в провінції Беллуно). За місцем народження його іноді називають Кадоре. Відомий також як Тіціан Божественний.

Вважається одним з найбільших італійських живописців епохи Відродження. Тіціан стоїть в одному ряду з геніями Відродження Мікеланджело, Леонардо да Вінчі і Рафаелем.

Тіціан писав картини на біблійні та міфологічні сюжети, прославився він і як портретист. Йому робили замовлення королі і Папи Римські, кардинали, герцоги і князі. Тіціану ще не виповнилося і тридцяти років, коли його визнали найкращим живописцем Венеції.

Художник помер від чуми у Венеції 27 серпня 1576, заразившись від свого сина, доглядаючи за ним.

Роботи Тіціана зберігаються в найбільших картинних галереях по всьому світу. На сьогоднішній день власноруч створеними Тіціаном визнано близько 300 картин.

Вартість картин Тіціана на даний момент обчислюється в мільйонах доларів. Кілька років тому картина "Діана і Актеон" обійшлася національним галереях Лондона та Шотландії в 50 мільйонів фунтів стерлінгів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Одесі випадково знайшли картину знаменитого Тіціана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути