середа, 18 травня 2016 18:14

В НАБУ уточнили за що затримали заступника прокурора Київщини

В НАБУ уточнили за що затримали заступника прокурора Київщини
фото: vestidp

У Національному антикорупційному бюро України розповіли подробиці про затримання заступника прокурора Київської області Олександра Колесника за махінації з цукром Аграрного фонду на 300 млн. грн. Операцію провели сьогодні детективи спільно з прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

"Прокурор був затриманий за підозрою в зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" в Черкаській області, загальною вартістю у 300 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

У процесі попереднього розслідування встановлено, що з червня по грудень 2015 року в результаті незаконних процесуальних рішень і дій підозрюваного цукор був виведений з державної власності і передано у власність приватної структури.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені на початку лютого 2016 року по власним напрацюванням детективів і аналітиків НАБУ. У приміщенні прокуратури Київської області триває обшук.

"Розслідування в цьому виробництві могло б просуватися швидше, якби Генеральна прокуратура вчасно направила в НАБУ матеріали кримінального провадження, в ході розслідування якої працівником прокуратури було скоєно цей злочин. Сподіваюся, що найближчим часом питання взаємодії між ГПУ і НАБУ в частині витребування виробництв буде вирішене", - каже Артем Ситник, директор бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святе місце порожнє не буває" - затриманий прокурор працював на посаді "діамантового" Корнійця

Зараз детективи спільно з антикорупційними прокурорами готують клопотання про обрання відносно затриманого міри запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «В НАБУ уточнили за що затримали заступника прокурора Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути