четвер, 12 травня 2016 04:17

В МВФ підрахували обсяг щорічних хабарів, які отримують чиновники

В МВФ підрахували обсяг щорічних хабарів, які отримують чиновники
Фото: economics.unian.ua

Обсяг хабарів, які щорічно отримують чиновники по всьому світу, становить майже 1,5-2 тлрн доларів або 2% світового ВВП. Про це йдеться в доповіді Міжнародного валютного фонду, присвяченому проблемі боротьби з корупцією.

"Однак це не остаточний показник, оскільки прямий підкуп - це лише один з аспектів корупції", - наголошується у доповіді.

У Фонді зазначають, що є низка методів, які дозволяють боротися з хабарництвом. Зокрема, проведення структурних реформ, зниження регуляторного тиску на бізнес, спрощення бізнес-клімату та запровадження максимальної прозорості проведених державою процедур.

"Ефективним є формування нормативної бази та створення дієвих органів влади, якими керують незалежні від будь-кого фахівці", - зазначає МВФ.

При цьому в доповіді наголошується, що рекомендації щодо подолання корупції видаються всім країнам, де явище хабарництва викликає побоювання, включаючи і Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель та Лагард зробили заяву щодо України через "офшорний скандал"

Нагадаємо, у лютому директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард відзначала, що рівень корупції в Україні є загрозою для проведення реформ і може бути підставою для припинення співпраці з нашою країною. Пізніше, після формування нової коаліції в парламенті і нового складу уряду, Фонд висловив надію, що влада повернеться до реформ і покаже реальні результати подолання корупції.

Зараз ви читаєте новину «В МВФ підрахували обсяг щорічних хабарів, які отримують чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути