Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2015 14:52

В Міноборони заговорили про нові хвилі мобілізації

В Міноборони заговорили про нові хвилі мобілізації
kolo.poltava.ua

Заступник міністра оборони України Петро Мехед допускає проведення ще трьох хвиль часткової мобілізації залежно від розвитку ситуації в зоні АТО.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

"Залежно від розвитку ситуації можливо буде і сьома, і восьма, і дев'ята (хвиля часткової мобілізації - ред.). Але ми зараз проводимо активну роботу для того, щоб збільшити кількість військових, готових підписати контракт", - зазначив він.

"У цьому плані Генштаб проробляє варіант, щоб термін контракту був фіксований, тому що на сьогодні він необмежений, і це звужує кількість кандидатів, готових підписати контракт", - додав Мехед.

"Шоста хвиля мобілізації триває. На сьогодні ми виходимо на показник у 50% комплектування особовим складом. Продовжується робота щодо залучення транспортних засобів", - сказав він, додавши, що на полігонах розпочато активні заходи з бойового злагодження.

Окрім того, за його словами, згідно з указом президента, "ми виконаємо його розпорядження, і всі, хто буде потребувати демобілізації, до кінця вересня буде демобілізований з лав ЗСУ і, відповідно, отримає усі гарантії згідно з нашим чинним законодавством, отримає, в тому числі, статус учасника бойових дій та пільги відповідно до цього статусу".

 

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони заговорили про нові хвилі мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути