неділя, 06 травня 2012 06:45

В Мехіко пройшла демонстрація за легалізацію марихуани

В Мехіко пройшла демонстрація за легалізацію марихуани
© РИА Новости

Численний марш на підтримку громадської ініціативи з легалізації марихуани пройшов в суботу в столиці Мексики: тисячі людей пройшли по центру міста з плакатами, викрикуючи гасла на захист канабісу і курячи сотні самокруток з марихуаною.

В акції взяли участь не менше 2 тисяч осіб. Місцем збору стали околиці сенату Мексики, розташованого на центральній вулиці.

Марш на захист марихуани проходить в Мексиці на початку травня вже не перший рік поспіль. Він приурочений до всесвітнього дня боротьби за легалізацію цього наркотику. Наприкінці квітня біля сенату відбулася ще одна акція, в ході якої активісти руху за легалізацію марихуани збирали підписи за проведення референдуму з цього питання і передали відповідну петицію сенаторам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День марихуани відзначили міжнародним маршем

Куріння марихуани, як і вживання будь-яких інших наркотиків, в громадських місцях в Мексиці заборонено і карається дуже серйозно. Однак, як і два тижні тому, ніхто не заважав присутнім із задоволенням затягуватися "косяками" в самому центрі міста.

Головною вимогою присутніх було надання легального статусу каннабісу. Учасники маршу викрикували гасла, які закликали скасувати будь-яку відповідальність за вживання "травки".

Потрібно зазначити, що поправки, прийняті в мексиканське законодавство в 2009 році, дозволяють зберігати і перевозити невелику кількість наркотиків. Мова йде про два грами опію, 50 міліграмгероїну, п'ять грамів марихуани, 500 міліграм кокаїну, 40 міліграм метамфетаміну і 0,015 міліграма ЛСД. Кримінальному переслідуванню піддаються тільки ті особи, у яких виявлено наркотики, що перевищують встановлені норми. Проте адміністративна відповідальність все одно залишається - до спійманих споживачів також застосовують профілактичні заходи.

Зараз ви читаєте новину «В Мехіко пройшла демонстрація за легалізацію марихуани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути