субота, 04 травня 2013 11:18

У комп'ютері вдови Царнаєва виявлені матеріали екстремістського змісту - ЗМІ

У комп'ютері вдови Царнаєва виявлені матеріали екстремістського змісту - ЗМІ
Фото: atn.ua

Слідчі виявили матеріали екстремістського характеру в комп'ютері вдови передбачуваного виконавця теракту в Бостоні Тамерлана Царнаєва, пише американська газета "Вашингтон пост" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Зокрема, в комп'ютері Кетрін Рассел були знайдені витяги з англомовного мережевого журналу Inspire, який видає "Аль-Каїда".

Слідчі встановлюють, завантажила чи ці матеріали на комп'ютер сама К.Рассел або ж це зробив Т.Царнаев, зазначає видання.

Крім того, слідчі з'ясовують, чи знала жінка про плани Т.Царнаева здійснити теракт в Бостоні і допомагала чи вона дружину і його братові Джохаром сховатися від поліції після вибухів.

Експерти раніше встановили, що зразок жіночого ДНК, виявлений на фрагментах вибухового пристрою в Бостоні, не співпав з ДНК К.Рассел, пише "Вашингтон пост".

15 квітня на фініші марафону в Бостоні був здійснений теракт. В результаті подвійного вибуху загинули три людини, в тому числі восьмирічна дитина, більше 180 отримали поранення.

У скоєнні теракту підозрюються два брати, 26-річний Т.Царнаев і 19-річний Джохар. Тамерлан був убитий під час перестрілки з поліцією, а його молодший брат отримав поранення, він перебуває в лікарні у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «У комп'ютері вдови Царнаєва виявлені матеріали екстремістського змісту - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути