понеділок, 30 грудня 2013 03:43

Спецтема: Євромайдан-2013

"В клітках сидять не ті", - активісти звільнили голубів на майдані
11

Фото: Фото: Наталка Шевчук

28 грудня кілька десятків зоозахисників та еко-активістів здійснили облаву на "голубятників", - так активісти називають людей, що за гроші пропонують сфотографуватись з голубами, не маючи дозволу на таку діяльність та відповідних документів на птахів. Працюють "голубятники" на Майдані Незалежності та біля метро Хрещатик.

Активісти оточили тісним кільцем молодиків з голубами і попросили показати документи, яких не виявилось. За кілька хвилин підійшла міліція, котра була попереджена активістами про акцію і затримала торгувальників. Після складання протоколу затриманих відпустили, а голубів конфіскували. На разі 50 вилучених птахів знаходяться під опікою активістів.

"Така діяльність незаконна, бо в цих торгашів нема жодних документів на тварин, а умови їх утримання попадають під статтю "Про жорстоке поводження з тваринами": у  всіх голубів обрізані крила, на тілі є численні рани, їм лаком або клеєм піднімають пір'їнки, щоб виглядали пишнішими. Нема жодних ветеринарних висновків щодо стану здоров"я птахів, тож вони можуть бути хворими і заразити людей. Живуть вони в малесеньких коробочках по двоє. Птахам там не місце, в нашій країні в клітках сидять не ті", - каже учасник акції Женя Комаров.

"Спершу вони перебуватимуть на карантині, при потребі пройдуть лікування, а потім ми передамо їх у приватний голубівник хорошим людям, де вони житимуть в належних умовах", - каже ініціатор акції Яна Ренк.

"26 грудня була проведена перша акція по звільненню голубів. Тоді нам вдалось визволити 4 птахів. Мета акції — нагадати суспільству та комерсантам про важливість етичного ставлення до тварин та птахів. Найкращий метод боротьби з "голубятниками" - донести до людей неетичність такої діяльності і тоді фотографуватись не буде кому", - розповідає активіст Сергій Хайхет.

Зараз ви читаєте новину «"В клітках сидять не ті", - активісти звільнили голубів на майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути