субота, 10 січня 2015 14:30

У Києві на новорічні свята кількість "клієнтів" витверезників збільшилася в 10 разів

У Києві на новорічні свята кількість "клієнтів" витверезників збільшилася в 10 разів
Фото: ruscur.ru

За період новорічних свят кількість пацієнтів, що доставляються щодня в стані алкогольного сп'яніння в наркологічні клініки Києва, збільшилася в 10 разів. Про це повідомив провідний лікар міської наркологічної лікарні Києва Тетяна Рябошапко.

З її слів, наші співгромадяни явно зневажили пораду відмовитися від надлишкового алкогольного узливання на період свят, у результаті чого клініки ургентної детоксикації й наркології, а по народному "витверезники", у перші дні січня виявилися просто переповненими.
При цьому, зі слів лікаря, цього року, видимо, через надмірні психологічні й інформаційні навантаження, збільшилася кількість громадян, що постраждали в бійках і конфліктах, що сталися на ґрунті алкогольного сп'яніння.

Медики фіксують і відверто небезпечні для них ситуації, у яких без допомоги правоохоронців складно обійтися.
"Наприклад, недавно був такий випадок - до нас доставили пацієнта в стані ну дуже алкогольного сп'яніння. Причому доставили не з вулиці, а із суперелітного київського ресторану. Як розповіли лікарі зі швидкої, одна компанія після бурхливої вечірки розгромила банкетний зал, а цього "клієнта" забули друзі, і персонал потім виявив, що він спав у туалеті. Ознак свідомості він не подавав, викликали швидку й до нас", - каже лікар.

Зі слів нарколога, "при доставці в медичну установу цей громадянин прийшов до тями, почав нецензурно висловлюватися і ображати співробітників, кричав, що він із прокуратури й "усіх тут посадить". Потім дістав пістолет, почав ним розмахувати й вимагав ... поставити йому пісню "Валера". Якщо ми не підкоримося, то він, мовляв, Валерій Карпунцов, незабаром стане заступником генпрокурора, а потім і самим генпрокурором, і всім нам буде непереливки".

"Після цього пацієнт намагався роздягтися догола, чим до півсмерті налякав наших співробітниць - навіть більше, ніж зброєю. Санітарам ледве вдалося вколоти йому заспокійливе... У принципі, ситуація досить типова для новорічних свят. Але останнім часом робота стає все небезпечнішою і небезпечнішою", - констатує Рябошапко.

Лікар закликає киян бути розсудливими й утримуватися від надмірного вживання алкоголю. З її слів, немає універсальної дози алкоголю, що була б безпечна для всіх. "Якщо брати усереднено, це десь 30-50 мілілітрів міцного напою, 40-градусного напою, або келих сухого вина - 150-200 мілілітрів. Але як це індивідуально позначається на організмі, ми сказати не можемо", - сказала нарколог.

На думку вітчизняних медиків, зараз алкоголь є причиною передчасної смерті майже 30% українських чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на новорічні свята кількість "клієнтів" витверезників збільшилася в 10 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути