понеділок, 01 лютого 2016 05:10

В Ізраїлі дозволили чоловікам і жінкам спільно молитися біля Стіни плачу

В Ізраїлі дозволили чоловікам і жінкам спільно молитися біля Стіни плачу
www.statedailynews.com

Ізраїльський уряд ухвалив в неділю рішення дозволити біля Стіни плачу в Єрусалимі спільне моління чоловіків і жінок. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Відтепер там також буде відведено спеціальну ділянку, де зможуть молитися неортодоксальні євреї. Як зазначається, це питання особливо хвилювало американську єврейську громаду, яка займає більш ліберальні позиції, ніж ортодоксальні євреї в Ізраїлі.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу особисто домагався прийняття цього рішення у намаганні заручитися підтримкою з боку американських євреїв, незважаючи на жорсткий опір правих релігійних і консервативних кіл у Кнесеті (парламент в Ізраїлі - ред.).

Порівняно недавно, у 2013 році, суд дозволив жінкам носити традиційні молитовні хустки, а отже читати молитви біля святині. Носіння молитовних хусток для них було заборонено в 2003 році. Деякі ортодоксальні євреї вважають, що хустки та інші релігійні атрибути можуть носити тільки чоловіки. Раніше жінок, які намагалися молитися біля святині, заарештовували.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі дозволили чоловікам і жінкам спільно молитися біля Стіни плачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути