середа, 24 серпня 2011 18:33

Спецтема: 20 років незалежності!

В Івано-Франківську у вишиванках були навіть місячні діти
18

Фото: Фото: Ксенія Ліщинська

День Незалежності в Івано-Франківську розпочали святкувати парадом вишиванок. Парад стартував від пам'ятника Івану Франку, звідки понад дві тисячі осіб в національних одностроях пройшли вулицею Незалежності до Вічевого майдану.

Участь у заході взяли ветерани ОУН-УПА, колишні "дивізійними", представники міської та обласної влади, парламентарі та депутати місцевих рад, громадськість.

"Парад вишиванок є символічним означенням і бажанням того, щоб наша Українська держава зберегла свою національну ідентичність, адже наші вишиванка, пісня, танець, кухня, спосіб життя мають бути збережені. Нам не байдуже, якою буде Українська держава. Нині спостерігаємо, що здійснюється процес денаціоналізації. Це видно і з переписування історії, замовчування тих чи інших історичних фактів, дегероїзації України, закриття українських шкіл, зменшення функціонування української мови тощо, - наголосив голова обласної ради Олександр Сич. - Тому вишиванка, яка завжди була символом українськості, нині символізує те, що ми прагнемо української національної держави, а не просто держави на Українській землі".

За словами голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, в Івано-Франківську відбувся парад української нації, бо вишиванка ототожнюється з Україною.

"Вишиванка – це моє, рідне, передане з молоком матері, піснею бабусі. А нині наш день, тому ми всі у вишиванках", - зазначив народний депутат України Роман Ткач, який прийшов на свято зі своєю родиною.

А Юлія Боєчко прийшла на захід зі своєю молодшою донечкою Веронікою, якій сьогодні тільки 23 дні. Дитина була одягнена у національний однострій.

"Цей національний одяг я купила для хрестин своєї донечки, оскільки ми патріоти, націоналісти. А нині найбільше державне свято, тому я так одягла дитину. Ми з чоловіком переконані, що ходити у красивих стильних вишиванках – це ще й, крім усього іншого, модно", - підкреслила жінка.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську у вишиванках були навіть місячні діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути