понеділок, 25 липня 2016 11:41

В Італії остаточно скасували податок за дозвіл на проживання

В Італії остаточно скасували податок за дозвіл на проживання
www.permessodisoggiornoitalia.it

В Італії остаточно відмінили податок за оформлення пермессо - дозволу на проживання для іноземців. Раніше цей податок обходився емігрантам від 80 до 200 євро. Розмір залежав від типу дозволу. Відтепер поліцейські управління не мають права вимагати від іноземців квитанцію про сплату цього податку, пише "Українська газета".

Тепер емігранти повинні оплатити друк документа - 30,46 євро. Кошти потрібно перерахувати італійському Міністерству економіки та фінансів. При оплаті зазначити: "внесок за видачу електронного дозволу на проживання". Також треба сплатити розмір держмита - 16 євро та перерахувати 30 євро за послуги італійського поштамту. Вцілому оформлення дозволу на проживання обійдеться в 76,46 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в центрі Риму ремонтують авто краще за місцевих

Якщо в поліцейських управліннях вимагатимуть квитанцію про сплату цього податку, потрібно показати працівникам текст оприлюдненого документа. Його можна знайти на сайті італійського Міністерства внутрішніх справ або в соцмережах.

Нагадаємо, податок було відмінено ще 24 травня цього року. Утім, чиновники вимагали сплачувати пермессо. Таку вимогу мотивували відсутністю офіційного документу від МВС Італії. Тому ті, хто сплатив податок після 24 травня, можуть вимагати його компенсації через суд. Адвокати та українські громадські організації допомагатимуть повернути кошти.

Зараз ви читаєте новину «В Італії остаточно скасували податок за дозвіл на проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути