пʼятниця, 28 жовтня 2011 09:58

В італійській школі дітям заборонили святкувати Різдво

В італійській школі дітям заборонили святкувати Різдво

Керівництво школи в Палермо прийняло рішення заборонити в установі святкування Різдва й Великодня, тому що це "ображає почуття" дітей, що не сповідують християнство.

В одній зі шкіл Палермо вибухнув скандал навколо картини із зображенням Мадонни, що висіла в холі установи. Керівництво закладу прийняло рішення прибрати картину, так як про це попросила мати учениці, яка сповідує іслам. Жінка заявила, що картина ображає релігійні почуття її дочки.

На її прохання новий директор школи Мелькіорра Греко також ухвалила, що обговорення релігійних тем повинно проходити тільки під час спеціальних уроків. Крім того, директор також заборонила молитися в стінах школи і відзначати Різдво та Пасху.

Батьки учнів заявили, що не згодні з нововведеннями. "Ми хочемо, щоб наші діти зберегли культурні та релігійні традиції", - відзначають вони.

Директор, в свою чергу, підкреслила, що всі учні мають рівні права і вона є гарантом їх забезпечення. "Я думала навіть про те, щоб створити релігійний куточок, де були б представлені всі релігії", - сказала вона.

При цьому директор зазначила, що поки керівництво школи не збирається забирати з класів розп'яття і різдвяну ялинку, однак рішення по їх установці повинно бути узгоджено з усіма батьками, повідомляє Corriere della Sera.

Зараз ви читаєте новину «В італійській школі дітям заборонили святкувати Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути