субота, 30 квітня 2016 14:50

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

Тисячі прочан у ​​Велику суботу 30 квітня побачили сходження благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, пише "Інтерфакс".

Священний вогонь з'явився в кувуклії під час молитви Єрусалимського патріарха Феофіла. Це відбувається щороку перед православним Великоднем. Кувуклія - це капличка, споруджена, як вважають, над місцем поховання Ісуса Христа.

Патріарх передав святиню віруючим, які запалили від неї зв'язки з 33 свічок - стільки років було Христу.

Перед сходженням вогню двері кувуклії опечатали великою восковою печаткою. Це означає, що її огляд закінчено, і в ній немає нічого, щоб запалити вогонь звичайними засобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паска, Пасха, Великдень: як правильно називати прийдешнє свято

Храм уже був вщерть повний прочан - як місцевих православних арабів, так і іноземних паломників. Незабаром після опечатування в храм вбігла православна арабська молодь, яка обов'язково присутня на церемонії. Молоді люди сиділи на плечах один в одного і просили Матір Божу і Ісуса Христа дарувати благодатний вогонь. При цьому вигукували: "Наша віра - права, наша віра - православна".

Незадовго до появи патріарха Феофіла з дверей кувуклії зняли печатку. В печеру внесли велику лампаду і 33 свічки. Потім патріарх зайшов і люди на площі почали молилися, просячи дарувати вогонь.

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути