неділя, 16 березня 2014 10:51

У Донецьку поховали 105-го з Небесної сотні
11

Фото: Тетяна Заровна

15 березня в Донецьку поховали 22-річного свободівця Дмитра Чернявського. Його зарізали в четвер на антивоєнному мітингу. Проросійські активісти, серед яких пізнали колишніх "беркутівців" в штатському і декілька бандитів, загнали учасників мітингу За Україну в пастку. Дмитро був в числі 50 самооборонців, які допомагали людям безпечно розійтися після мітингу. Їх оточив агресивний натовп з 500 чоловік з георгіївськими стрічечками.Вони скандували: "Росія!", "Міліція з народом", і кидали камені в голови беззбройних людей. Кілька разів проривали ланцюг працівників міліції. В один з таких моментів Дмитра ударили ножем в живіт. Надати допомогу хлопцю своєчасно не змогли, оскільки "швидка" просто не могла проїхати в епіцентр побоїща, де лежав скривавлений Дмитро.

Дмитро був єдиною дитиною в сім'ї. Він вчився на 5 курсі Львівського національного університету. Був не одружений. У місцевому відділенні "Свободи" друзі про нього відгукуються як про дуже інтелігентну, сором'язливу та спокійну людину.

Ховати Дмитра окрім сім'ї і друзів прийшли інші потерпілі у бійні 13 березня.

- Це було все сплановано, - вважає активістка Марія Бритченко, - Нашими опонентами було закуплено травматичну зброю ще на антивоєнний мітинг, який не відбувся в Донецьку 9 березня. Позавчора був круглий стіл у нового губернатора і той запросив йти на цей антивоєнний мітинг. А потім наші активісти чули, як по рації передавалася інформація співробітниками правоохоронних органів про те, що в руках у людей заточування і арматура до 30 см, їм підносять яйця, камені - ця інформація передавалася, тобто міліція була в курсі.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку поховали 105-го з Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути