вівторок, 15 січня 2013 19:17

У Черкасах вулиці патрулюють безкоштовно колишні правоохоронці
5

Фото: Фото: Захар Колісніченко

У Черкасах спільно з працівниками батальйону патрульно-постової служби МВС вулиці міста патрулюють громадські формування з охорони громадського порядку. Вони були створені на базі комітетів самоорганізації населення Соснівського та Придніпровського районів міста.

Сьогодні о 15.00 вони разом з міліціонерами прослухали інструктаж на вечірнє патрулювання. Декому з "дружинників" видали жилети з написом "громадське формування". Декілька осіб в цивільному одязі.

"Ми маємо такі ж повноваження, як і працівники міліції. Маємо посвідчення. Можемо й затримувати людей", - розповів 46-річний Володимир Нестеренко. Він колишній працівник правоохоронних органів.

Загалом до формувань входять в основному колишні працівники правоохоронних структур. В лавах Соснівського громадського формування нині 17 осіб, Придніпровського — 38. До загонів можуть долучитись усі бажаючі. Обов'язкові умови — добра фізична форма, відсутність судимості, відповідні морально-вольові якості. Також слід буде пройти співбесіду та спеціальне тестування. Патрулювання ніяк не оплачується.

"На сьогоднішній день така діяльність провадиться суто на громадських засадах. Згодом ми вирішуватимемо це питання: безкоштовний проїзд, відшкодуванням комунальних послуг, наприклад погашення певної частини квартплати. Це ми будемо вирішувати безпосередньо з міською громадою і депутатським корпусом", - зазначив командир громадського формування "Соснівське" Юрій Гуріненко.

Час несення служби представниками громадських формувань: з 15.00 до 22.00 взимку і до 24.00 влітку. Кожного дня у складі патрульно-постових груп чергують мінімум двоє чоловіків від формувань. Загалом кожен з них чергує не більше двох разів на місяць. В разі потреби можуть попросити патрулювати місто під час масових заходів.

Дехто з "дружинників" має травматичну зброю. Її купували за власні кошти. Обіцяють забезпечити їх і газовими балончиками. Представники МВС обіцяють видати гумові кийки.

В міліції кажуть, що це помітна допомога для їхніх працівників.

"В умовах реформування і оптимізації системи органів внутрішніх справ, скорочень, за рахунок громадських формувань ми збільшуємо щільність перекриття території міста патрульно-постовими нарядами. До того ж, ми залучаємо до охорони порядку і представників приватних охоронних фірм. Щільність перекриття зросла на 25 %", - розповів заступник начальника управління громадської безпеки УМВС України в Черкаській області Сергій Альошкін.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах вулиці патрулюють безкоштовно колишні правоохоронці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути