Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2014 10:11

В бою з терористами загинув журналіст Вікіпедії, який був добровольцем батальйону "Донбас"

23 травня 2014 в бою з терористами трагічно загинув активний кореспондент української "Вікіпедії" Raider (справжнє ім'я - Олег) - доброволець батальйону "Донбас".

 

Про це повідомляє сайт Гуртом.

Олег народився в 1978 році, за даними батальйону "Донбас", вихідець з Артемівська. Останні роки жив у Києві, працював програмістом і аналітиком. Не був членом жодної з партій чи політичної організації.

Олег зареєструвався в українській Вікіпедії 4 квiтня 2007, а з осені став активно писати статті. Був одним з найактивніших вікіпедистів, зробив близько 20 тисяч змін і почав майже тисячу нових статей.

16 квітня 2014 Олег написав у своєму блозі, що він записався добровольцем в батальйон "Донбас". Він не боявся війни, бо вважав, що він дорослий і ще не змучений життям, а тому повинен боротися за свою долю і долю наступного покоління ... У батальйоні Олег взяв такий же псевдонім, як і у Вікіпедії - "Рейдер".

23 травня батальйон "Донбас" потрапив у засідку терористів з "Батальйону Схід" поблизу села Карлівка на Донеччині. За повідомленням ЗМІ, під час  бою загинули п'ятеро бійців добровольчого батальйону, одним з яких був Рейдер. Під час бою він знищив одного терориста, був важко поранений, але відмовився здаватися. Він був розстріляний з підствольних гранатометів ...

На жаль, його тіло досі не поховане. У день бою воно було викрадене терористами.

Зараз ви читаєте новину «В бою з терористами загинув журналіст Вікіпедії, який був добровольцем батальйону "Донбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути