понеділок, 19 травня 2014 15:56

В ботанічному саду кияни вчилися плести вінки з лози, стрибали на батуті і мінялися старими речами
24

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

На вихідних у київському ботанічному саду імені Гришка пройшов open-air еко-фестиваль "Три дні в саду", присвячений весні та екології. Майстер-класи, розваги для дітей, лекції, ярмарки та кінопокази - ось чим радували відвідувачів організатори та учасники. Фестиваль проводять у Києві втретє, і щоразу "Три дні в саду" збирає все більше відвідувачів.

"Я тут відволікаюся від повсякденності і рутини, - каже відвідувачка Ірина Новікова. Вона прийшла на захід з 5-річною донькою і подругою, - Дуже подобається що тут можна знайти заняття на будь-який смак і вік. Донька пустувала, стрибала на батуті та пускала бульбашки. Потім ми купили напої зі свіжих фруктів і млинці з полуницею, які зробила сама Даша Малахова і спокійно відпочивали на галявині, слухаючи приємну музику".

На фестивалі свої роботи представляли як молоді, так і вже досвідчені українські дизайнери, кухарі, продавці. Тут плели вінки з лози і весняних квітів, вчилися готувати йорданське печиво і каву. Благодійний магазин "Ласка" вчив робити килим своїми руками, даючи життя старим речам. "Вулик Ідей" давав майстер- клас з малювання вовною, а Даша Малахова вчила готувати страви з полуниці. Тут також проводили уроки садівництва, малювали крейдою на дерев'яних фігурках і ліпили з глини. Усі три дні участь у заходах фестивалю брали і ведучі каналу "1+1". Вони роздавали фірмове сирне печиво від Руслана Сєнічкіна, дарували відвідувачам ексклюзивні чашки, розповідали про свою роботу на каналі і взяли участь в обміні речами.

"Найбільше сподобалося те, що тут все як у Європі. Немає обридлих всім кіосків і наметів у радянському стилі, зате є віяння новизни і креативу. Помітив, що в Україні, виявляється, купа цікавих проектів. Всі вони ростуть і розвиваються, дівчата і хлопці хочуть створювати щось нове і ні на що не схоже", - ділиться враженнями про фестиваль киянин Ігор Сердюк.

Зараз ви читаєте новину «В ботанічному саду кияни вчилися плести вінки з лози, стрибали на батуті і мінялися старими речами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути