вівторок, 20 серпня 2013 13:49

У Болгарії сектанти у білому одязі зустріли Божественний Новий рік
7

Фото: Фото: Reuters

На сході Сонця о 6 годині 35 хвилин в районі Семи Рильських озер послідовники вчення Петра Динова (Донова), духовне ім'я якого було Беінса Дуно, зустріли Божественний Новий рік.
Схід сонця сповістив про цю подію для Білого братства і був зустрінутий піснями і танцем Паневрітмія сотнями послідовників Вчителя. Близьке, як казав Петро Динова до богомильства, релігійно-філософське вчення називалося їм Езотеричним християнством, яке зареєстровано болгарською Дирекцією з віросповідань як окремий вид сповідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки били журналіста, кричали "Алілуя!" - у Києві збудувала храм секта із бандитами-наглядачами

Нагадаємо, нещодавно нашуміла в 90-х секта Біле братство на чолі з Мариною Цвигун, більше відомої як Марія Деві Христос, відновила свою діяльність у Києві. Тепер одна із засновників секти вербує адептів, називаючись художницею, поетесою і співачкою Вікторією Преображенською.

Тоталітарна секта "Біле братство" була заснована в Києві в 1990-1991 рр.. Марією Цвігун і Юрієм Кривоноговим. Сотні тисяч людей, покинувши свої сім'ї і віддавши в дар організаторам квартири, повністю перейшли під вплив "матері", як вони називали Цвігун. 10 листопада 1993 члени братства захопили Софію Київську і збиралися себе спалити. Цвігун була засуджена до чотирьох років позбавлення волі, Кривоногов - до шести.

Зараз ви читаєте новину «У Болгарії сектанти у білому одязі зустріли Божественний Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути