середа, 18 січня 2017 16:54

В Богдана Мацьоцького саркома Юінга – потрібна допомога на лікування

16-річний Богдан Мацьоцький із Чернівців потребує допомоги на лікування. Хлопець перебуває в Київському міському онкоцентрі. В нього на лівій п'ятковій кістці виявили саркому Юінга. Це захворювання зазвичай розвивається у віці від 10 до 16 років.

 

"Торік 28 серпня на спортмайданчику Богдан підвернув ногу. На це не дуже звернув увагу, бо були й серйозніші травми. Але нога продовжувала боліти. Через тиждень ми зробили рентген, лікар сказав, що немає нічого страшного, просто потягнув зв'язки. Нога інколи турбувала, інколи біль зникав. Але в листопада стан значно погіршився. Сину приписали мазі і забинтовувати ногу. В лютому болі були вже нестерпні. Ми звернулися до хірурга в Чернівцях. Він призначив МРТ, з якого зробив висновок, що це скоріше всього остеомієліт. І до літа ми лікували це захворювання. Але виявилося, що відбувалася руйнація кістки. Я зрозуміла, що тут щось не те. Сина прооперували. І порадили звернутися в інститут ортопедії і травматології. Там відразу припустили, що це онкологія. Нас направили до професора Григоровського. Він поставив діагноз саркома Юінга, це один з найгірших її варіантів. Має найвищий ступінь злоякісності. Богдан пройшов там першу хіміотерапію. Отім ми звернулися в міський онкоцентр до Вадима Леонідовича Кобися. Це унікальний лікар. Він береться за найтяжчих дітей і фактично піднімає їх на ноги. Ми надіємося, що і ми звідси вийдемо переможцями", - говорить Gazeta.ua мати Галина Мацьоцька.

Богдан навчається в коледжі на юридичному факультеті від Чернівецького державного університету ім.Федьковича. Має брата-близнюка Олександра.

"Скажу, що такими синами пишалися б всі батьки. Це дуже розумні, ввічливі і атлетичні хлопці. Дуже полюбляють спорт, туризм. В липні 2015 року Богдан підкорив Говерлу. А через рік йому поставили цей діагноз. Нас всіх це дуже приголомшило. Але Богдан з перших днів вирішив боротись. Він мужньо пройшов шість важких хіміотерапій та опромінювання, терпів жахливі стоматити. Переніс надскладну операцію, під час якої видалили вражену кістку і на її місце з другої ноги пересадили малоберцову кістку. Зараз почався курс з 8-ми післяопераційних хіміотерапій. Для цього застосовують дуже дорогий і рідкісний препарат Косміген. І це далеко не повний список необхідних ліків. Наша родина вже фінансово "виснажилась". Тому ми звертаємося за допомогою до небайдужих людей. Богдану важлива будь-яка підтримка, щоб досягнути перемоги", - додав дядько Віталій Мацьоцький.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку – 4149 4978 2917 8575 або Ощадбанку – 5167 4920 0039 5787 (обидві картки оформлені на батька Богдана Мацьоцького Олександра Ігоровича).

Контакти матері Галини Дмитрівни – 050 906 00 88.

 
Зараз ви читаєте новину «В Богдана Мацьоцького саркома Юінга – потрібна допомога на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути