субота, 12 березня 2016 03:30

В анкетах "Ісламської держави" є сліди паризьких терористів - ЗМІ

В анкетах "Ісламської держави" є сліди паризьких терористів - ЗМІ
Фото: AFP

Документи бойовиків "Ісламської держави", які потрапили внаслідок витоку інформації до західних правоохоронців і ЗМІ, містять інформацію про деяких терористів, причетних до нападів у Парижі у листопаді 2015 року, пише Deutsche Welle.

Серед документів терористичної організації "Ісламська держава" (ІД), які внаслідок витоку інформації опинилися в розпорядженні західних правоохоронців та ЗМІ, є дані про кількох терористів, причетних до терактів у Парижі 13 листопаді 2015 року. Серія нападів у французькій столиці тоді забрала життя 130 осіб.

За даними журналістів Süddeutsche Zeitung, WDR, NDR, в документах зокрема міститься інформація про в'їзд щонайменше трьох паризьких терористів на територію, яку контролюють бойовики ІД.

У заповнених ними анкетах терористи заявили, що воліють битися на боці ІД, але не готові загинути як смертники. Німецькі журналісти також виявили в документах згадку про ймовірного організатора паризьких терактів Абдельхаміда Абауда. В одній з анкет бойовиків він згадувався під своїм бойовим ім'ям Абу Омар Аль-Бельдікі як поручник за одного з джихадистів, що мав прибути з Франції. Анкету самого Абауда поки що знайти не вдалося.

Про витік інформації з кіл "Ісламської держави" стало відомо на початку березня. Десятки папок з анкетами ІД потрапили зокрема і до Федерального відомства з кримінальних справ Німеччини. Після проведеної еспертизи там заявили, що виходять з того, що документи є справжніми. 10 березня про отримання анкет у своє розпорядження заявила і британська медіакомпанія Sky News. Їй інформацію буцімто передав колишній бойовик ІД.

Згідно з документами, на сьогодні до ІД долучилися громадяни 51 країни. Вступаючи до лав джихадистів, вони зобов'язані вписувати до анкети особисті дані, зокрема імена, адреси, номери телефонів та інформацію про членів родин.

Зараз ви читаєте новину «В анкетах "Ісламської держави" є сліди паризьких терористів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути