Ексклюзиви
четвер, 15 червня 2023 11:48

Усі питання у "справі Павелка" за підслідністю має розглядати ВАСК – адвокат УАФ

Усі питання у "справі Павелка" за підслідністю має розглядати ВАСК – адвокат УАФ
Адвокат прокоментував зміну підслідності у справі Павелка. Фото: Getty Images

Сьогодні Шевченківський районний суд Львова має розглянути чергове клопотання про обрання запобіжного заходу керівнику УАФ Андрію Павелку та генсеку Асоціації Юрію Запісоцькому у справі заводу з виробництва штучної футбольної трави. Адвокат Денис Бугай прокоментував зміну підслідності у проваджені, заявивши, що справу має розслідувати НАБУ, а розглядати будь-які клопотання, відповідно, – ВАКС.

"Постанова про зміну підслідності у справі будівництва заводу з виробництва штучної трави з поліції Києва до поліції Львова – незаконна та абсолютно не обґрунтована.

Згідно з вимогами КПК, підслідність у цій справі за НАБУ, а не за Нацполіцією. Відповідну вимогу ми неодноразово адресували Офісу генпрокурора, але там положення процесуального законодавства України ігнорують вже понад пів року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент УАФ Павелко вперше прокоментував справу "заводу УАФ" і розповів про платіж на ім'я Колліні

Справу про будівництво заводу з виробництва штучного футбольного покриття раніше вже розслідувало НАБУ. Тоді детективи і САП встановили відсутність доказів вини Павелка. Саме з причини виключення будь-яких підозр на адресу підслідної НАБУ особі – керівника УАФ – провадження скерували до Нацполіції. Оскільки зараз слідство НПУ апелює саме до Павелка, а він на той час був народним депутатом, то знову виникає виключна підслідність НАБУ. Відповідно, усі клопотання по справі на етапі і досудового, і судового розслідування мають розглядати судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС)", – заявив юрист.

Раніше Бугай заявив, що ніхто з суддів у Києві не знайшов підстав для арешту Павелка і генсека Юрія Запісоцького, і тому справу перекинули у Львів.

Зараз ви читаєте новину «Усі питання у "справі Павелка" за підслідністю має розглядати ВАСК – адвокат УАФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути