пʼятниця, 20 травня 2016 02:15

Уламки, знайдені в Середземному морі, не належать зниклому лайнеру EgyptAir

Уламки, знайдені в Середземному морі, не належать зниклому лайнеру EgyptAir

Знайдені в Середземному морі уламки не належать літаку компанії Egypt Air, який пропав з радарів вчора, 19 травня. Про це заявив глава грецького комітету з повітряної безпеки Атанассіос Бініс, передає Associated Press.

"На даний момент аналіз знайдених фрагментів свідчить, що вони не походили з цього літака. Мої колеги з Єгипту також підтвердили мені, що досі не було встановлено, що знайдені речі походять з літака EgyptAir", - сказав Бініс.

Він повідомив, що знахідками, які були оголошені уламками літака EgyptAir, є шматок деревини, а також "деякі інші матеріали".

Раніше повідомлялося, що влада Єгипту отримала підтвердження того, що уламки знайдені у Середземному морі належать зниклому літаку А320. Йдеться про фрагменти зниклого лайнера, а також рятувальні жилети.

Нагадаємо, пасажирський літак авіакомпанії EgyptAir прямував з Парижа в Каїр рейсом MS804. І зник з радарів вранці 19 травня у повітряному просторі Єгипту над Середземним морем. В район катастрофи вирушили пошуково-рятувальні загони Єгипту і Греції.

Ймовірно, катастрофа сталася за 209 км від грецького острова Карпатос. На борту літака перебували громадяни 12 країн (56 пасажирів і 10 членів екіпажу). Серед пасажирів - 30 громадян Єгипту, 15 французів, два іракця і по одному громадянинові Великобританії, Бельгії, Кувейту, Саудівської Аравії, Судану, Чаду, Португалії, Алжиру і Канади.

За даними єгипетського агентства "Аль-Ахрам", капітана корабля звуть Мохаммед Шокейр, на його рахунку більше 6000 годин нальоту. Ім'я другого пілота поки невідомо.

Невідомо, чи вдалося врятуватися кому-небудь. Офіційна влада Єгипту не виключила версію про теракт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На борту літака, який впав у Середземне море, був радник Обами - Білий дім

Відомо, що пілот EgyptAir в розмові з диспетчерами ще до зникнення з радарів літака говорив, що "немає жодних проблем". Контакт з літаком зник за 10 хвилин до того, як він зник з радарів. Ніяких тривожних сигналів екіпаж не подавав.

Літак SU-GCC у листопаді 2003 року був наданий авіакомпанії EgyptAir прямо зі складальної лінії. Судно провело в повітрі близько 48 тисяч годин.

Зараз ви читаєте новину «Уламки, знайдені в Середземному морі, не належать зниклому лайнеру EgyptAir». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути