вівторок, 06 серпня 2013 12:09

"Укрпошта" підвищить тариф на посилки по Україні та за кордон

"Укрпошта" підвищить тариф на посилки по Україні та за кордон
Фото: vinnitsaok.com.ua

Державне підприємство "Укрпошта" має намір підвищити тарифи на свої послуги. Подорожчання на 15-17%. торкнеться доставки посилок всередині країни і за кордон, а також на пересилання поштової кореспонденції за кордон, пише газета "Капітал".

Плата за доставку посилок без оголошення вартості вагою до 10 кг по Україні, за новими правилами, складе 4,25 грн замість 3,7 грн. Якщо її потрібно переслати в межах однієї області, "Укрпошті" потрібно буде віддати 2,53 грн замість колишніх 2,20 грн. Вартість відправлення посилки до Росії авіатранспортом подорожчає на $ 2 до $ 15,7 плюс ще $ 3,2 за кожен кілограм ваги.

Підвищення передбачено фінпланом "Укрпошти", згідно з яким на ньому підприємство заробить лише 3,4 млн грн додаткових доходів. У цілому відповідно до фінплану "Укрпошта" планує отримати 68,4 млн грн чистого прибутку при доході у 4,3 млрд грн.

Останнє підвищення держпідприємством граничних тарифів на послуги відбулося в 2011-2012 рр. Тоді тарифи в цілому зросли на 20%. Після цього Оксана Плотнікова, яка обіймала тоді посаду генерального директора "Укрпошти", заявила, що розцінки не будуть підвищуватися протягом 2013 р. Проте у червні Плотнікова пішла працювати в "Укрзалізницю". 17 червня Плотнікову в якості керівника "Укрпошти" змінив Костянтин Кривенко.

Зараз ви читаєте новину «"Укрпошта" підвищить тариф на посилки по Україні та за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути